Handig, leuk, praktisch, interessant…

Als je als tekstschrijver en taalliefhebber aan het werk bent, kom je nog wel eens wat praktische, interessante of bijzondere informatie tegen. Soms is het een handige bron die ik zelf gebruik, dan weer een prangende taal- of tekstvraag of een grappig weetje. Te leuk om alleen voor mezelf te houden.

Daarom vind je hier met onregelmatige regelmaat tekst- en taaldingetjes die handig of leuk zijn. Of allebei. Dat is aan jou.

EHBS: Eerste Hulp Bij Schrijven

Hoe lekker je ook aan het schrijven bent, soms weet je het gewoon even niet en kun je wel wat taalhulp gebruiken.

Schrijfplankje van Tolsum

Weet jij wat het oudste geschreven document is, gevonden in Nederland? Spoileralert: het is nu een topstuk in het Fries Museum.

Taaltip: die of welke?

Ach ja, die verwijswoorden. Daar staat de manager welke/die gisteren een klinkende presentatie gaf… Wat moet het zijn en waarom?

Een krachtig testimonial in 10 tips

Met een testimonial overtuig je toekomstige klanten. Maar alleen als het een ‘echt’ verhaal is. Realistisch en zonder stroop.

Hoezo spelling belangrijk?

Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn… Huh??

Schrijfchecklist. Kort. Ultrakort.

Denk je dat je tekst beter kan, maar weet je niet hoe? Met deze 10 duidelijke tips verbeter je je schrijfstijl. Direct. En voorgoed.

Taaltip: Je kan/zal/wil?

Wat moet het zijn: ‘je zal toch maar de loterij winnen’ of ‘je zult toch maar de loterij winnen’? De meningen zijn verdeeld, maar er is een antwoord.